Witte Wijnen

CHARDONNAY

Dit is een hoogwaardige droge witte kwaliteitswijn waarvan elke Chardonnay druif met de hand geplukt wordt in de Stone Castle wijngaarden en verwerkt wordt in onze speciaal ontworpen vaten. Hier versmelten de aroma’s van tropisch fruit zich met de smaken van deze exquise Chardonnay, waarvan één glas niet genoeg zal blijken. De heuvels rond de Rahovec Vallei brengen al sinds de Illyrische tijd wijnen voort en gelden al vele eeuwenlang als epicentrum van wijnbouw in deze prachtige streek.

Alc. 13,0% vol
Optimaal geserveerd op 10º – 12ºC
Gebotteld: 750ml

CHARDONNAY RESERVE

Deze hoogwaardige kwaliteitswijn wordt verkregen uit de beste handgeselecteerde Chardonnay druiven. Op 480 meter hoogte genieten deze druiven in de wijngaarden van Stone Castle van het optimaal aantal zonuren. De heuvels rond de Rahovec Vallei brengen al sinds de Illyrische tijd wijnen voort en gelden al vele eeuwenlang als epicentrum van wijnbouw in deze prachtige streek. De wijn wordt ter fermentatie juist in kleine vaten behandeld en 6 maanden op eikenhout gerijpt, om zo tot de hoogste smaakkwaliteit te komen. Met viooltjes, jasmijn, en vanille in de neus, en appel, perzik en ananas in de mond leidt deze wijn naar een zuivere afdronk.

Alc. 13,5% vol
Optimaal geserveerd op 15º – 18ºC
Gebotteld: 750ml

RIESLING

Deze droge wit is een hoogwaardige tafelwijn van kwaliteit. De heuvels rond de Rahovec Vallei brengen al sinds de Illyrische tijd wijnen voort en gelden al vele eeuwenlang als epicentrum van wijnbouw in deze prachtige streek. De met de hand geplukte Rieslingdruif van de Stone Castle Wijngaarden levert een neus van kamperfoelie en citroenboter, en de frisse smaak van citroenschil en lemon-meringue. De afdronk is helder en fris.

Alc. 12,0% vol
Optimaal geserveerd op 10º – 12ºC
Gebotteld: 750ml

ZAMBAKU I KOSOVËS

Deze halfzoete witte kwaliteitswijn is een blend van Rijn Riesling en Riesling druiven afkomstig uit de Stone Castle Wijngaarden in Rahovec. De heuvels rond de Rahovec Vallei brengen al sinds de Illyrische tijd wijnen voort en gelden al vele eeuwenlang als epicentrum van wijnbouw in deze prachtige streek. De wijn heeft een mooie groen-gouden kleur, en wordt bewaard in speciaal ontworpen vaten zodat de aroma’s van meloen, limoen, en fris dennenbos zich vermengen met smaken waarvan het laatste glas nog niet gedronken is.

Alc. 12,0% vol.
Optimaal geserveerd op 10º – 12ºC
gebotteld: 750ml