Rode Wijnen

PINOT NOIR

Deze droge rode wijn van hoogwaardige kwaliteit komt voort uit handgeselecteerde Pinot Noir druiven die groeien op de glooiende heuvels van de Stone Castle Wijngaarden op een hoogte van 360-460 meter. De heuvels rond de Rahovec Vallei brengen al sinds de Illyrische tijd wijnen voort en gelden al vele eeuwenlang als epicentrum van wijnbouw in deze prachtige streek. Deze Pinot Noir, die gedurende 8 maanden rijpt in eiken vaten, kleurt licht robijn en onderscheidt zich met aroma’s van bosvruchten die de tong zacht en aangenaam strelen.

Alc. 13,0% vol
Optimaal geserveerd op 10º – 12ºC
Gebotteld: 750ml

MERLOT SELECTION

Deze hoogwaardige kwaliteitswijn komt uit een selecte 3 hectaren van de Stone Castle wijngaard in Rahovec. De heuvels rond de Rahovec Vallei brengen al sinds de Illyrische tijd wijnen voort en gelden al vele eeuwenlang als epicentrum van wijnbouw in deze prachtige streek. Hier groeien de druiven voor de Merlot Selection op een gravel ondergrond op 420- 480 meter hoogte, waardoor ze verzekerd zijn van de optimale zon. De beste druiven worden dan met de hand geselecteerd tijdens de late oogst. Deze wijn wordt 20 maanden in eiken vaten gerijpt. De kers, pruim, en donkere bosvrucht essences vervullen de wijn harmonisch met complexiteit en zachtheid, en een gelukzalig lang-durende nasmaak.

Alc. 13,5% vol
Optimaal geserveerd op 15º – 18ºC
Gebotteld: 750ml

CABERNET SAUVIGNON RESERVE

De Cabernet Sauvignon druiven worden verbouwd op 450 meter hoogte op de heuvelruggen van de Stone Castle Wijngaarden, waar ze genieten van de vele zonuren. De heuvels rond de Rahovec Vallei brengen al sinds de Illyrische tijd wijnen voort en gelden al vele eeuwenlang als epicentrum van wijnbouw in deze prachtige streek. Alleen de beste druiven worden met de hand geselecteerd tijdens de late oogst, de wijn rijpt 18 maanden in eiken vaten onder constante temperatuur in de wijnkelders van Stone Castle. Met een neus van bosvruchten en de smaak van zwarte bes en zwarte framboos verrukt deze wijn met fijne tannines en een lange afdronk.

Alc. 13,8% vol
Optimaal geserveerd op 15º – 18ºC
Gebotteld: 750ml

SHIRAZ

Deze droge rode wijn van hoge kwaliteit komt voort uit de wijngaarden van Stone Castle. De heuvels rond de Rahovec Vallei brengen al sinds de Illyrische tijd wijnen voort en gelden al vele eeuwenlang als epicentrum van wijnbouw in deze prachtige streek. Alleen de beste Shiraz druiven worden geselecteerd en handmatig geplukt, de wijn rijpt gedurende 12 à 14 maanden in eiken vaten. Intens robijn van kleur met violette schakeringen, onderscheidt de wijn zich met de karakteristieke smaak van warm zomerfruit, braam en bosbes. De ongehinderde stroom van donkere bessen smaken geven deze wijn een volle, exotische body en een lange afdronk.

Alc. 13,5%
Optimaal geserveerd op 10º – 12º
Gebotteld: 750ml

CABERNET SAUVIGNON

Deze droge rode wijn van hoogwaardige kwaliteit komt voort uit Cabernet Sauvignon druiven, die allen met de hand geplukt zijn in de Stone Castle Wijngaarden. De heuvels rond de Rahovec Vallei brengen al sinds de Illyrische tijd wijnen voort en gelden al vele eeuwenlang als epicentrum van wijnbouw in deze prachtige streek. De wijn wordt daar 12 maanden gerijpt in eikenhouten vaten. Deze wijn kleurt diep robijnrood, en heeft een vrolijk bouquet van bosfruit. De milde tannines leveren een volle en behaaglijke smaak.


Alc. 13,0% vol
Optimaal geserveerd op 15º – 18ºC
Gebotteld: 750ml 

MERLOT

Deze hoogwaardige droge rode kwaliteitswijn met beschermde oorsprongsbenaming, wordt gemaakt van de Merlot druiven die in de Stone Castle wijngaarden te vinden zijn.De heuvels rond de Rahovec Vallei brengen al sinds de Illyrische tijd wijnen voort en gelden al vele eeuwenlang als epicentrum van wijnbouw in deze prachtige streek. De wijn wordt hier in eiken vaten 12 maanden gerijpt. Het diep donker robijn complementeert de eminente aroma’s van framboos, aardbei, en braam. Daarnaast bevat de wijn zachte tannines die bijdragen aan de bijzondere en volle smaak. Onze Merlot is een aangenaam drinkbare wijn, die zich thuis voelt in elke situatie.


Alc. 13,0% vol
Optimaal geserveerd op 15º – 18ºC
Gebotteld: 750ml

OWNER’S CHOICE GRAND RESERVE

Deze betoverende wijn is gemaakt van delicaat onderhouden Cabernet Sauvignon en Merlot druiven, die groeien op zacht glooiende heuvelruggen op 500 meter hoogte. Al deze druiven worden nauwkeurig met de hand gekeurd en op het juiste moment geplukt om de wijn voortreffelijk te maken. Dan wordt ze nog 24 maanden gerijpt op vaten van Amerikaans eikenhout uit Hongarije, diep verborgen in onze oudste wijnkelder.
De heuvels rond de Rahovec Vallei brengen al sinds de Illyrische tijd wijnen voort en gelden al vele eeuwenlang als epicentrum van wijnbouw in deze prachtige streek.

Deze wijn geeft verrukkelijke aroma’s prijs van exotische bosvruchten, en een uniek palet aan smaken – volle pruimen, abrikozen sap, en bosbessen jam, leidt naar meerdere lagen van complexiteit en diepte in de wijn, culminerend in een sensationeel aanhoudende finish.


Alc. 14,3% vol
Optimaal geserveerd op 15° – 18°C
Gebotteld 750ml