Historie

Enterprise Stone Castle, voorheen “NBI Rahoveci” in Rahovec, werd opgericht in 1953, samen met de evolutie van de druiven- en wijnindustrie in deze regio, die begon na de Tweede Wereldoorlog. Sinds de teelt van de druif en wijnproductie in de buurt van Rahovec en in Kosovo deze dateert terug naar oude Illyrische tijden, de 2000 jaar oude traditie in deze regio’s, wordt bevestigd door vele archeologische bewijzen. Klimatologisch omstandigheden, bodemkwaliteit, geografische ligging met een hoogte van 350-500m, traditie en passie van de mensen in deze regio voor de wijnbouw en wijndruiven hebben bijgedragen aan de productie van wijn met een unieke smaak en van hoge kwaliteit.


In 1953 NBI Rahoveci opgericht als de eerste sociale onderneming, en in 1955 opende de eerste Vineyard in Rahovec de deuren (in die tijd maakte Kosovo deel uit van Joegoslavië).
Dit bedrijf heeft productie successen gerealiseerd, door oppervlakten uit te breiden met wijngaarden en verhoging van de technologische productiecapaciteiten. door de overname van NBI Rahoveci is het bedrijf in 2006 geprivatiseerd. Enterprise Stone Castle in Rahovec is eigendom van succesvolle Amerikaanse zakenman afkomstig uit Kosovo, Rrustem Gecaj.