Duurzaamheid

Natuur, mens en dier

Respect voor natuur, mens en dier is voor ons van groot belang. Onze landbouwpraktijken weerspiegelen ons respect voor het bewuste beheer van natuurlijke hulpbronnen. Al onze wijnproducten zijn veganistisch gecertificeerd en we gebruiken duurzame landbouwtechnieken.

Energiebehoud

Door het gebruik van ons “gravity flow winemaking system”, promoot Stone Castle duurzame energiemethoden waardoor de wijn via de zwaartekracht kan stromen. Hierdoor kan de wijn op milde wijze kleur, smaak en tannine extraheren, waardoor groene energie wordt bevorderd en tegelijkertijd bevorderlijk is voor onze planeet.

Verlichting

We gebruiken verlichting met een lager energieverbruik in onze productiegebieden (90% LED-vriendelijk, besparing meer dan 30% energie ten opzichte van traditionele bronnen). Bovendien gebruiken we bewegingssensoren om zonlicht te detecteren, waardoor energie wordt bespaard en er minder verlichting wordt gebruikt.

Water besparing

Het wijnhuis implementeerde het gebruik van hogedruk systeem met een lage doorstroom voor het reinigen van tanks en vaten, hierdoor worden vele duizenden liters water bespaard.

Biologische landbouw

In overeenstemming met onze veganistische certificeringen zijn we begonnen aan het pad om een ​​biologische landbouwfaciliteit te worden met de intentie om alle producten binnen de Stone Castle-familie tegen 2022 als biologisch te kunnen certificeren.

Zonne energie

In 2019 is het wijnhuis begonnen met de installatie van zonnepanelen. Met zonne-energie die de dagelijkse energiebehoeften van de wijnmakerij aandrijft, zal de ‘off-grid’-benadering van Stone Castle Vineyard een nieuwe stap zetten in het beschermen en behouden van ons milieu.